Нагетси з індички у вівсяній паніровці зі сливовим соусом

Топ від Абетки Харчування

Нагетси з індички у вівсяній паніровці зі сливовим соусом

Posted on: пт, 11/04/2022 - 11:36 By: a.kuzmichov@le…

Що покласти у ланчбокс? Щодня одне й те саме питання, а фантазію вичерпано… Стоп, а нагетси ви готували? Так-так, саме нагетси. Адже вони теж можуть бути корисними, а особливо ті, що з любов’ю приготує матуся.

Нам знадобиться:

  • Філе індички — 300 г
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 100 г
  • Сіль, перець, паприка — до смаку
  • Панірувальні сухарі — 100 г
  • Соус:
  • Кисла слива чи алича — 300 г
  • Цукор — 1 ст.л
  • Мед — 1 ст.л.

Приготування:

  1. Індиче філе помийте, наріжте та двічі пропустіть крізь м’ясорубку.
  2. У фарш за смаком додайте паприку, сіль і перець.
  3. Протягом 5 хв добре вимішайте фарш, аби він став пухким і однорідним.
  4. Тепер найцікавіше. Приступайте до формування нагетсів. Саме на цьому етапі можете попросити свого школяра про допомогу, адже ліпити котлетки (а нагетси фактично і є котлетками) разом дуже весело! Форму обирайте самі — круглі, прямокутні, овальні — або й усіх потроху.
  5. Розбийте в окрему мисочку яйця, збовтайте. У другу мисочку насипте панірувальні сухарі, а в третю — борошно.
  6. Спершу обвалюйте нагетси у борошні, далі занурюйте в збите яйце і потім обваляйте у сухарях.
  7. Викладайте нагетси на лист для випічки, встелений пергаментом і злегка змащений олією.
  8. Поставте в духовку, розігріту до 180 ˚С і запікайте 20-25 хв.
  9. Поки печуться нагетси, приготуйте соус. Для соусу оберіть найкисліші сливи, що знайдете. Звільніть сливи чи аличу від кісточок і перебийте блендером до однорідності.
  10. Вилийте пюре в каструлю, додайте цукор і варіть, помішуючи, на слабкому вогні 20 хв. Будьте обережні, пюре після закипання розбризкується.
  11. Зніміть з вогню й додайте ложку меду. Перемішайте та дайте охолонути. Зауважте, що мед може викликати алергію у схильних до алергічних проявів дітей. Якщо сумніваєтесь — можете не додавати.

Ось і все — можна збирати ланчбокс або ж ласувати із соусом вдома. Смачного!