Купуєте пластівці в магазині? Це тому, що ви не пробували приготувати їх удома!
Домашні рисові пластівці від Смачнюлі стануть чудовою альтернативою готовим сніданкам. За бажанням, до них ви можете додати цукор або мед ще на етапі підготовки, і малеча точно оцінить такий варіант. І не забувайте про сезонні фрукти, ягоди або горіхи – з ними сніданок стане ще смачнішим і поживнішим. Смачного!
Нам знадобиться:
- Круглий рис — 50 г
- Солодовий екстракт — 1 ст. л.
- Сіль — 2 щіпки
- Вода — 5 ст. л.
- Вівсяні пластівці — 25 г
Приготування:
Приготування «пластівців по-домашньому» можна розділити на 3 етапи. Перший і найбільш трудомісткий – це етап підготовки.
- Змішайте рис, солод, сіль і воду у невеликій металевій тарілці, накрийте харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник.
- Наступного дня додайте вівсяні пластівці й проваріть суміш на пару близько 25 хвилин.
- Готову суміш викладіть на дошку охолонути.
- За допомогою великого ножа подрібніть суміш. Візуально вона має збільшитися приблизно вдвічі, а зерна — добре склеїтися між собою.
- Подрібнену суміш перемістіть до пакета, закрийте його і розкатайте суміш у тонкий пласт товщиною близько 5 мм.
- Не знімаючи пакет, розділіть пласт на квадрати по 1,5 см кожний.
- Обережно відділіть пакет від нарізаних шматочків.
На другому етапі необхідно трішки «підсушити» нашу зернову суміш.
- Візьміть 2 шматочки пергаменту для запікання розміром 15*25 см кожний.
- Викладіть шматочки зернової суміші в три шари між пергаментом і розкатайте до товщини близько 1 мм. Має вийти щось на зразок листкового тіста, тільки із зерен.
- Відокремте пергамент від «тіста» та викладіть його у форму для запікання. Підсушіть у духовці протягом 10 хв за невисокої температури.
А тепер фінальний етап – запікання.
- Вийміть форму та переверніть кожен шматочок. Залиште охолонути на 10-15 хв.
- Запікайте за температури 180 °C близько 3 хвилин до золотистого кольору. Уважно стежте за процесом, адже пластівці запікаються дуже швидко.
От і все! Домашні пластівці до сніданку готові. Дайте їм охолонути кілька хвилин і подавайте до столу з молоком, йогуртом або соком.