Спаржа — чудове джерело вітамінів К, А, С, Е і групи В. Готувати спаржу просто й швидко — можна підсмажити або просто відварити, а її смак, колір і текстура чудово доповнять інші страви. Найулюбленіше поєднання Смачнюлі, помічниці «Абетки харчування», це зелена спаржа з яйцями. На цей раз вона пропонує приготувати спаржу в мигдальній паніровці та подати з вареними яйцями до сніданку.
Впевнені, цей рецепт точно припаде вам до душі!
Нам знадобиться:
- Яйця — 6 шт.
- Зелена спаржа — 400 г
- Паста васабі — 1/3 ч. л.
- Мигдаль — 70 г
- Цільнозернове борошно — 50 г
- Соняшникова олія — 2 ст. л.
- Морська сіль
- Мелений перець за смаком
Приготування:
- Спаржу помийте, почистіть та відріжте кінчики за необхідності.
- Відваріть на великому вогні до напівготовності близько 4-5 хвилин.
- Промийте під холодною водою для збереження яскравого кольору. Залишіть до висихання на серветці.
- Збийте 2 яйця, додайте васабі, розмішайте до однорідної консистенції.
- Мигдаль подрібніть у блендері або кавомолці. Змішайте його з борошном, сіллю і перцем.
- Занурюючи кожне стебло спаржі в яєчну суміш й обвалюючи в паніровці, посмажте до золотої скоринки.
- Яйця, що залишилися, відваріть та подайте разом зі спаржею.
Смачного!
Цікаві факти
Один вид – три кольори:
Паростки спаржі бувають трьох кольорів: білі, зелені та фіолетові. Якщо зрізати паростки до того як вони проростуть над землею, вони матимуть білий колір (спаржу вирощують під землею). Одразу після проростання паростки стають фіолетовими. І тільки потім у результаті процесу фотосинтезу спаржа стає зеленою.
Першими були римляни:
Рецепт приготування спаржі був знайдений у найдавнішій кулінарній книзі світу «Apicius», що написана в IV-V ст. н. е. Книга має 10 тематичних розділів і містить 468 рецептів різноманітних страв із овочів, фруктів, м’яса, птиці, риби тощо.