Чудо-спаржа простий рецепт до сніданку від Смачнюлі

Топ від Абетки Харчування

Чудо-спаржа простий рецепт до сніданку від Смачнюлі

Posted on: пт, 11/04/2022 - 11:46 By: a.kuzmichov@le…

Спаржа — чудове джерело вітамінів К, А, С, Е і групи В. Готувати спаржу просто й швидко — можна підсмажити або просто відварити, а її смак, колір і текстура чудово доповнять інші страви. Найулюбленіше поєднання Смачнюлі, помічниці «Абетки харчування», це зелена спаржа з яйцями. На цей раз вона пропонує приготувати спаржу в мигдальній паніровці та подати з вареними яйцями до сніданку.

Впевнені, цей рецепт точно припаде вам до душі!

Нам знадобиться:

  • Яйця — 6 шт.
  • Зелена спаржа — 400 г
  • Паста васабі — 1/3 ч. л.
  • Мигдаль — 70 г
  • Цільнозернове борошно — 50 г
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Морська сіль
  • Мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Спаржу помийте, почистіть та відріжте кінчики за необхідності.
  2. Відваріть на великому вогні до напівготовності близько 4-5 хвилин.
  3. Промийте під холодною водою для збереження яскравого кольору. Залишіть до висихання на серветці.
  4. Збийте 2 яйця, додайте васабі, розмішайте до однорідної консистенції.
  5. Мигдаль подрібніть у блендері або кавомолці. Змішайте його з борошном, сіллю і перцем.
  6. Занурюючи кожне стебло спаржі в яєчну суміш й обвалюючи в паніровці, посмажте до золотої скоринки.
  7. Яйця, що залишилися, відваріть та подайте разом зі спаржею.

Смачного!

Цікаві факти

Один вид – три кольори:

Паростки спаржі бувають трьох кольорів: білі, зелені та фіолетові. Якщо зрізати паростки до того як вони проростуть над землею, вони матимуть білий колір (спаржу вирощують під землею). Одразу після проростання паростки стають фіолетовими. І тільки потім у результаті процесу фотосинтезу спаржа стає зеленою.

Першими були римляни:

Рецепт приготування спаржі був знайдений у найдавнішій кулінарній книзі світу «Apicius», що написана в IV-V ст. н. е. Книга має 10 тематичних розділів і містить 468 рецептів різноманітних страв із овочів, фруктів, м’яса, птиці, риби тощо.