Баклажани — смачні й корисні овочі, з яких можна приготувати безліч страв. Цього разу пропонуємо дещо цікаве з іспанської кухні — баклажани, фаршировані курятиною й рисом. Гарантуємо, така варіація стане до вподоби і дорослим, і дітям.
Нам знадобиться:
- Невеликий баклажан — 1 шт.
- Курячий фарш — 40 г
- Рис — 50 г
- Цибуля — 30 г
- Тертий сир для запікання — 20 г
- Оливкова олія — 1 ст.л.
- Сіль — 1 щіпка
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °С.
- Вимийте і висушіть баклажан. Розріжте його навпіл в довжину і зробіть надрізи сіточкою.
- Запікайте в духовці близько 30 хв. Вийміть із духовки, дайте трохи охолонути. Видаліть м’якоть за допомогою ложки й подрібніть.
- Відваріть рис згідно з інструкцією, третину протріть крізь сито й остудіть.
- Подрібніть цибулю, налийте олію на сковорідку й обсмажте протягом 5 хв, час від часу помішуючи.
- Додайте курячий фарш і смажте 3 хв, потім додайте м’якоть баклажана й протушкуйте близько 3 хв. Додайте третину рису, щіпку солі, змішайте.
- Нафаршируйте сумішшю половинки баклажанів і посипте сиром. Поставте в духовку і тримайте, щоб розплавився й підрум’янився сир.
- Нагрійте решту рису, й подавайте з баклажанами. Для кращого смаку можна посипати подрібненою петрушкою. Насолоджуйтесь!