Хелловінські рецепти від Абетки Харчування

Хелловінські рецепти від Абетки Харчування

Posted on: вт, 10/24/2023 - 09:51 By: content

Головне свято осені дарує нам нескінченний простір для креативу. Замість традиційних солодощів пропонуємо приготувати здорові, веселі та креативні страви для всієї родини. Обіцяємо, буде страшенно весело! 

 

Яйця з Павуками

Яйця

 

Інгредієнти:

Яйця – 5 шт.

Часник - 2 зубчики (продавлені)

Кріп - 1 ст. ложка (дрібно порізаний)

Майонез – 2 ст. ложки

Сіль за смаком

Оливки – 5 шт.

Маслини – 40 шт (для ніжок)

 

Приготування:

1. Яйця відварити до готовності, очистити та розрізати навпіл.

2. У тарілці з'єднати жовтки з часником, кропом, майонезом та сіллю. Добре перемішати.

3. Наповнити білки масою, що вийшла.

4. Для павучків: оливки розрізати навпіл (основа), маслини нарізати на половинки і зробити з них по 8 тонких "ніжок". Викласти павучка на фаршироване яйце.

 

Відьомська мітла

 

Метла

 

Інгредієнти:

Сир - 1 пачка (невеликі шматочки)

Соломка – кілька паличок

Шнітт-цибуля або кріп

 

Приготування:

1. Нарізати сир невеликими шматочками. Довжину та ширину підбирати під розмір соломки. З одного боку сир порізати на бахрому приблизно до середини шматочка.

2. Взяти соломку і обгорнути кожну паличку шматочком сиру. Зав'язати все шнитт-цибулею або кропом.

 

 

Тости-Мумії

Гости

 

Інгредієнти:

Хліб – кілька скибок

Сир – кілька скибок (тонкі смужки)

Маслини - кілька штук

Кетчуп

 

Приготування:

1. Шматочки хліба викласти на лист і підсушити пару хвилин у заздалегідь розігрітій духовці.

2. Поки хліб гріється, порізати сир тонкими смужками та маслини – кільцями.

3. Тости намазати кетчупом, потім покласти смужки сиру навхрест. Викласти "очі" з маслин.

4. Відправити тости в мікрохвильову піч або духовку на хвилину, щоб сир трохи розплавився.

 

 

Мозок із цвітної капусти

Мозок

 

Інгредієнти:

1 качан цвітної капусти

60 мл оливкової олії

1½ чайної ложки рубаної шавлії

1½ чайної ложки солі

½ чайної ложки меленого червоного перцю

Декілька столових ложок томатного соусу

Трохи пармезану

 

Приготування:

1. Всередині капусти зробіть поздовжній надріз, імітуючи півкулі мозку.

2. Викладіть качан на деко, змастіть олією і посипте шавлією, сіллю та перцем. За бажанням додайте інші спеції.

3. Оберніть капусту фольгою та запікайте при температурі 230 °C протягом 45–50 хвилин до м'якості.

4. Зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном і поставте в духовку ще кілька хвилин.

5. Перекладіть капусту на блюдо і полийте томатним соусом.

 

Щелепи вампіра

Щелепи

 

 

Інгредієнти:

Маршмеллоу - кілька штук

Яблуко – 1 шт. (нарізане часточками)

Арахісова паста

 

Приготування:

1. Маршмеллоу порізати на шматочки завдовжки 0,5 см

2. Яблуко нарізати часточками, не надто товстими, щоб імітувати губи

3. Змастити кожну часточку яблука арахісовою пастою. Важливо, щоб консистенція була не надто рідкою, щоб зуби "трималися" на яблуках.

 

Бананові привиди

Банан

 

Інгредієнти:
 

Банани - кілька штук

Білий шоколад - 200 г

Вершки – 2 ст. ложки

Родзинки або шоколадні краплі - для очей

Палички для морозива

 

Приготування:

1. Почистіть банани і розріжте їх навпіл. Вставте в кожен банан паличку для морозива.

2. Розтопіть білий шоколад разом із вершками на водяній бані, безперервно помішуючи. Будьте обережні, щоб не перегрівати шоколад.

3. Зануріть банани у розтоплений білий шоколад. Зробіть очі із родзинок або шоколадних крапель. Дайте глазурі застигнути. Для цього вставте палички з бананами у флористичну пінку або викладіть банани на пергаментний папір.

4. Цей десерт краще готувати ближче до подачі, оскільки банани можуть швидко темнішати.

 

Бажаєте отримати більше корисної інформації? Реєструйтесь на нашій платформі за посиланням ТУТ. 

Веселих свят!