Здивуйте гостей незвичним поєднанням! Приготуйте кукурудзяну поленту з арахісовим крамблом і титул майстер-шефа вам гарантовано! Поживна й смачна, ця страва нікого не залишить байдужим. Окрім того, полента ще й корисна, адже кукурудзяна крупа містить чимало мінеральних речовин і вітамінів, необхідних організму. Однак зважайте на наявність арахісу в рецепті. Переконайтеся, що у дегустаторів немає на нього алергії, адже арахіс, як і деякі інші види горіхів, є досить сильними алергенами.
Нам знадобиться:
- Кукурудзяна крупа дрібного помелу – 250 г
- Білий цукор-пісок – 40 г
- Арахіс – 200 г
- Коричневий цукор – 300 г
- Лимонний фреш – 30 г
- Вода –1 л
- Майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г (для дітей можна замінити на сметану)
Приготування:
- Приготуйте всі необхідні інгредієнти.
- Доведіть воду до кипіння й засипте крупу в окріп, постійно помішуючи. Коли вона почне набухати, додайте цукор і майонез (радимо замінити на сметану, якщо поленту їстимуть діти дошкільного віку або найменші школярі) і томіть до повного загуснення.
- Вистеліть форму харчовою плівкою й викладіть на неї поленту.
- Всипте коричневий цукор у каструлю, додайте лимонний фреш і поставте на вогонь, щоб цукор розплавився. Щойно утвориться карамель, додайте подрібнений арахіс і вилийте на поленту рівномірним шаром, накрийте й покладіть у холодильник
- Перед подачею поріжте на порції.
- Насолоджуйтесь! Однак пам’ятайте про розмір порції: ми рекомендуємо вживати малечі не більше одного шматочка (40–60 г) для одного прийому.