Як стати шеф-кухарем у себе вдома? Зроби своє домашнє меню

Лайфхаки

Як стати шеф-кухарем у себе вдома? Зроби своє домашнє меню

Posted on: пн, 11/07/2022 - 10:54 By: a.kuzmichov@le…

Мрієте відкрити коли-небудь власний ресторан? Все можливо. Спочатку можна потренуватися на власній кухні. Зробити справжній ресторанний обід вдома під силу кожному. Бажаєте спробувати? Тоді почніть зі складання меню, адже з цього починають шеф-кухарі усіх ресторанів. А щоб вийшло як у них, треба дотримуватися кількох принципів:

Рахуйте до трьох

Зазвичай у вишуканих ресторанах подаються закуска, основна страва і десерт. Закускою часто буває салат, овочі або інші овочеві страви (наприклад, рулетики). Овочі позитивно впливають на травну систему, пробуджують апетит, тому з них добре починати трапезу. Закуска має бути невеликою — близько 60 г. Основна страва складається із м’яса чи риби і гарніру до них. У вишуканому ресторані на гарнір до м’яса, птиці чи риби подають, наприклад, тушковані овочі. Десерт має бути невеликим, його важливо зробити легким, наприклад із сезонних фруктів та ягід. До речі, сир також може стати десертом.

Поєднуйте правильно

Ресторанні страви — це завжди гармонійне і корисне поєднання смаків. До м’яса та риби варто готувати гарніри із овочів із невеликим вмістом крохмалю (томати, баклажани, кабачки, морква, солодкий перець, капуста). Не варто поєднувати страву із м’яса з макаронними виробами. До них ідеально підійдуть сир, горіхи, овочі. Корисним десертом буде страва із молочних продуктів. Спробуйте, наприклад, приготувати домашній чизкейк із фруктами.

Тримайте баланс

У ресторанах, зазвичай, готують сезонні страви. Влітку є багато фруктів та ягід, тому використовуйте їх у своїх кулінарних експериментах. Також варто пам’ятати, що влітку треба споживати більш легку їжу, переважно з овочів, фруктів та молочних продуктів, а взимку — їжу, яка складається з круп, м’яса та риби. Однак у будь-яку пору року харчування має бути збалансованим. Обирайте для своїх страв продукти з усіх груп: крупи, овочі та фрукти, м’ясо та рибу, а також молочні продукти. Адже здорове харчування — це, насамперед, різноманіття.

Готуйте із натхненням, і ви відчуєте себе шеф-кухарем вдома. І приготуєте обід, як у вишуканому ресторані.