Суші чи не суші? Смачні корисні варіації улюблених страв

Для юних шеф-кухарів

Суші чи не суші? Смачні корисні варіації улюблених страв

Posted on: пн, 11/28/2022 - 15:13 By: content

Наші герої Питайлик та Смачнюля, як і всі українські родини, опинилися, так би мовити, у «цікавих» умовах. Світла немає, зв'язок теж за світлом втікає постійно. 

Але Смачнюля, як завжди, знає вихід. Тож замість того, щоб перейматися, вона одразу взялася до приготування улюблених страв Питайлика. Всі вони не потребують термічної обробки та містять серед інгредієнтів сирні продукти, які не лише зміцнюють зуби та кістки, а ще й нервову систему підтримують.

Готується все надзвичайно просто, головний інгредієнт - родинне тепло. Тож обов'язково залучіть до приготування малечу.

«
Суші» з бананів

Sushi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Тут все надзвичайно просто. 

  • Беремо стиглі банани та просимо маленьких кухарів їх почистити. 
  • Кладемо банани на тарілку рядком, щоб нагадували подачу суші.
  • Один банан змащуємо густим медом та посипаємо кокосовую стружко разом з горіхами. -Інший - вкриваємо домашнім шоколадним кремом. Для його приготування беремо крем-сир, наприклад, маскарпоне, додаємо кілька ложок сухого какао-напою Nesquik для шоколадності та трохи вершків. Все ретельно перемішуємо до однорідності. 
  • Після цього намащуємо суміш на банан та прикрашаємо маком, пластівцями, кунжутом чи горіхами. Готові «суші» розрізаємо на порції.

«Пончики» з яблук

Apples

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На перший погляд їх навіть не відрізнити від справжніх пончиків. 

  • Обираємо великі стиглі соковиті яблука, миємо їх, та ріжемо на кільця діаметром півтора-два сантиметри. 
  • Видаляємо серединки з усіх кілець, щоб вони нагадували бублики. 
  • Для топінгу нам знову знадобиться крем-сир. Для шоколадних пончиків можна використати рецепт вище. 
  • Для яскравих рожевих, додаємо до сиру трошки бурякового соку. 
  • Прикрашаємо готову смакоту горішками, пластівцями, кокосовою стружкою, шоколадною крихтою.

Готово!