Тепер утричі більше дітей вивчають основи збалансованого раціону із «Абеткою харчування»

Тепер утричі більше дітей вивчають основи збалансованого раціону із «Абеткою харчування»

Тепер утричі більше дітей вивчають основи збалансованого раціону із «Абеткою харчування»

Posted on: чт, 10/01/2020 - 11:10 By: admin

У 2016 році «Абетка харчування» зробила фантастичний ривок і сягнула рекордного охоплення — понад 330 тисяч дітей, а це — 26% українських школярів віком від 6 до 9 років.

Діти дізнаються про «Абетку харчування» на уроках, відпрацьовують позакласні завдання з батьками та долучаються до основ правильного раціону.

Маленькі помічники Питайлик та Смачнюля

Як пояснити першокласникам, що таке білки, жири та вуглеводи? Адже це досить складно навіть для дорослих! Вирішити це завдання допомагають наші кумедні персонажі програми — Питайлик і Смачнюля.

Завдяки Питайлику, який ще нічогісінько не знає, та Смачнюлі, яка все може пояснити, вчителі розповідають про вітаміни, важливість режиму харчування та про багато інших моментів, які по-іншому, аніж в ігровій формі, до 6-9-річних дітей донести нелегко.

А що далі?

Популярність програми щорічно зростає, вона продовжує розвиватися. У 2016 р. було вирішено розширити програму «Абетка харчування» і дати можливість ще більшій кількості школярів з різних міст України навчатися основам правильного харчування за безкоштовними навчальними матеріалами.

У 2016 році Youtube-канал «Абетки харчування» отримав більше 1 млн переглядів. Це означає, що ще більше батьків, дітей і педагогів зацікавилися темою навчання здорового харчування школярів.

Проведення регулярних семінарів і конференцій та постійне спілкування між школами дозволяє педагогам обмінюватись особистим досвідом викладання програми. Це дає можливість кожному вчителю запозичувати щось нове для своїх уроків правильного харчування.

«Абетка харчування» стала першою програмою в Україні, що розпочала працювати з маленькими школяриками і зараз ми маємо відмінний результат! Проте наша команда не зупиняється на досягнутому і щороку доповнює програму новими темами про правильне харчування, публікує ще більше матеріалів від вчителів для обміну досвідом, залучає шеф-кухарів, які підтримують ідею раціонального та здорового меню.