Час на підготовку: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Рівень складності: середній
Кількість порцій: 2
Інгредієнти:
Круглий рис, 50 г
Солодовий екстракт, 1 ст. л.
Сіль, 2 щіпки
Вода, 5 ст. л.
Вівсяні пластівці, 25 г
Приготування “пластівців по-домашньому” можна розділити на 3 етапи. Перший і найбільш трудомісткий – це етап підготовки.
1. Змішати рис, солод, сіль і воду у невеликій металевій тарілці, накрити харчовою плівкою і поставити на ніч у холодильник.
2. Наступного дня додаємо вівсяні пластівці та варимо суміш на пару близько 25 хвилин.
3. Готову суміш викладаємо на дошку охолонути.
4. За допомогою великого ножа подрібнюємо суміш. Візуально вона має збільшитися приблизно вдвічі, а зерна - добре склеїтися між собою.
5. Подрібнену суміш переміщаємо до пакету, закриваємо його і розкатуємо суміш у тонкий пласт товщиною близько півсантиметра.
6. Не знімаючи пакет, ділимо пласт на квадрати по 1,5 см кожний.
7. Обережно відділяємо пакет від нарізаних шматочків.
На другому етапі необхідно трішки “підсушити” нашу зернову суміш. Для цього:
1. Беремо 2 шматочки пергаменту для запікання розміром 15*25 см кожний.
2. Викладаємо шматочки зернової суміші в три шари між пергаментом і розкатуємо до товщини близько 1 мм. Має вийти щось на зразок листкового тіста, тільки із зерен :)
3. Відокремлюємо пергамент від “тіста” та викладаємо його у форму для запікання. Підсушуємо в духовці протягом 10 хвилин за невисокої температури.
А тепер переходимо до фінального етапу – запікання:
1. Виймаємо форму та перевертаємо кожен шматочок. Залишаємо охолонути на 10-15 хвилин.
2. Запікаємо за температури 180 °C близько 3 хвилин до золотистого кольору. Уважно стежте за процесом, адже пластівці запікаються дуже швидко.
От і все! Домашні пластівці до сніданку готові. Дайте їм охолонути кілька хвилин і подавайте до столу з молоком, йогуртом або соком.
Домашні пластівці від Смачнюлі стануть чудовою альтернативою готовим сніданкам. За бажанням можна додати цукор або мед на етапі підготовки, малеча точно оцінить такий варіант. І не забувайте про сезонні фрукти, ягоди або горіхи – з ними сніданок стане ще смачнішим і поживнішим. Смачного!