Бангкок, Париж або Перу - немає значення, у якому куточку земної кулі ви живете, сніданок є важливим для всіх. «Абетка харчування» розповідає про типові національні сніданки. Надихайтеся, і, можливо, вже наступного ранку ваша родина смакуватиме щось новеньке, смачне та корисне :)
Японія
Рис, рис і знову рис. На сніданок японці полюбляють подавати його із соєвим пюре або, як його ще називають, нато.
Китай
Тут звикли до рідких каш на воді чи молоці. Найпопулярніший варіант сніданку в Китаї - рисова каша з маринованим тофу, шматочками сушеного м'яса та яйцями.
Туреччина
Здається, турки дещо знають про смачні сніданки. Зазвичай їхній ранок починається з каймаку - це традиційний кисломолочний продукт, схожий на сметану. До нього подають тости з медом або топленими вершками та смажені яйця із суджуком.
Італія
Традиційний сніданок італійців - це чашка кави й солодкий круасан. Не надто поживно, але так по-італійськи!
Аргентина
Тут полюбляють солоденьке... На сніданок аргентинці їдять листкову випічку із маслом і соусом дульсе-де-лече. Це традиційний латиноамериканський десерт із карамелізованого молока.
Перу
Тут просто обожнюють сиру рибу та морепродукти, тож ранок перуанців зазвичай починається саме з них. Найпопулярніша страва - севіче. Сиру рибу різних видів дрібно нарізають і маринують протягом 15 хвилин зі спеціями, гострим перцем та соком лайма. Подають із бататом або кукурудзою.
Болівія
У Болівії на сніданок їдять традиційні пиріжки «сальтена» з яловичиною, свининою або куркою. Їх, зазвичай, подають з гострим соусом, оливками, родзинками та картоплею.
Коста-Рика
Традиційний сніданок у цій країні готують із чорної квасолі, рису, сальси та авокадо. Усе це подається на свіжій кукурудзяній тортильї разом зі смаженими бананами.
Сподобалися страви? Спробуйте поекспериментувати та здивуйте родину екзотичним сніданком у латиноамериканському або східному стилі. Смачного!