Меню для дитини 7 років

Меню для дитини 7 років
#Школярам

Меню для дитини 7 років

Posted on: сб, 10/17/2020 - 13:50 By: ak

Харчування 6-7-річної дитини багато в чому подібне до харчування дорослого, проте все ж відмінності існують. Потрібно враховувати два моменти: суворо дотримуватися технології приготування і дозовано давати «важкі» продукти. Менше смаженого та солоного. Краще, щоб дитяче меню включало більше відварених і тушкованих продуктів.

Загалом буде добре, якщо складаючи раціон для дитини 7 років, ви орієнтуватиметеся на дієтичне харчування. Розподіляйте калорійність страв таким чином, щоб 25% припадало на сніданок і вечерю, 35% на обід і 15% на полуденок. Усього за добу меню дитини повинно містити 1800-2100 калорій. Обов’язково включайте в харчування свіжі фрукти і соки, молочні та кисломолочні продукти, яйця (можна давати як варені, так і у вигляді омлету), тверді сири. Раціон дитини не повинен містити спецій, приправ, міцного чаю і кави. Якщо дитина алергік — уникайте екзотичних фруктів.

Харчування дітей не передбачає великої кількості солодкого. Але зрідка, у якості десерту можна запропонувати школярику зефір, мармелад або невеликий шматочок якісного шоколаду чи морозиво. Уникайте солодких газованих напоїв чи цукерок із сумнівним складом. Дитячий раціон завжди має бути під особливим контролем. Незважаючи на те, що в 7 років вже можна їсти практично все, травна система дитини ще не готова до «зустрічі» з різними барвниками штучного походження, кетчупами, соусами й гострими приправами, які так полюбляють дорослі.

Ось приклад приблизного меню для дитини на один день.

Сніданок:

  • омлет з овочами — 100 г;
  • каша вівсяна на молоці — 150 г;
  • свіже або запечене яблуко — 150 г;
  • чай — 150 мл.

Обід:

  • овочевий салат — 150 г;
  • суп курячий з домашньою локшиною — 250 мл;
  • кролик в сметані — 80/20 г;
  • яблучно-морквяне пюре — 100 г;
  • компот — 150 мл;
  • хліб житній — 25 г.

Полуденок:

  • йогурт — 200 мл;
  • цільнозернове печиво — 50 г.

Вечеря:

  • риба відварна — 70 г;
  • овочеве рагу — 150 г;
  • кефір — 150 мл.