Креативні Новорічні рецепти

Креативні Новорічні рецепти

Posted on: вт, 12/26/2023 - 15:10 By: content

Рік добігає кінця, а це означає, що настав час готуватись до Нового року! Питайлик та Смачнюля підготували для вас добірку креативних рецептів святкових страв, які так легко приготувати разом з малечею!

Бажаємо, щоб кухня у вашому домі стала місцем веселих досліджень малюка, а страви завжди виходили смачними та корисними! 
 

Ялинкові кульки

 

Інгредієнти:

200 г сиру;

200 г рікотти;

50 г пармезану або твердого витриманого сиру;

1 зубчик часнику;

кріп, паприка та кунжут - для декору

Спосіб приготування:

Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси, сформувати кулі та обваляти їх в кропі, паприці чи кунжуті. Встромити в кожну кульку маслину без кісточки, сформувати петельки з гілочок кропу або петрушки.


 

Крекери з пінгвінами

 

Інгредієнти:

Круглі крекери

Вершковий сир

Чорні оливки розрізати уздовж навпіл

Маленька морква

Чорний перець горошком

 

Спосіб приготування:

Розподіліть вершковий сир по поверхні крекерів. Покладіть половинки оливок з обох боків крекера для крилець.

Виріжте невеликий трикутник з кожного кружечка моркви і покладіть два на нижню частину крекера. Наклейте на крекер маленький трикутник для носа і дві горошини перцю для очей. 

 

Цвітна капуста та броколі під вершковим соусом

 

 

Інгредієнти:

200 г цвітної капусти;

200 г броколі;

50 г пармезану або твердого витриманого сиру;

1 ст. ложка борошна;

1 ст. молока;

50 г вершкового масла;

помідори чері для подачі;

мускатний горіх, сіль

 

Спосіб приготування:

Зварити капусту та броколі. Поставити соусник з молоком на слабкий вогонь і всипати борошно, пармезан, олію, мускат та сіль. Викласти суцвіття на широку тарілку, надаючи їм форму пухнастої ялинки. Полити соусом, прикрасити помідорами чері. 

 

Каша з сосисками-рогами оленя

 


 

Інгредієнти:

1 сосиска (вищого сорту);

⅓ склянки рису чи іншої каші;

1 помідор черрі;

сіль. 

 

Спосіб приготування:

Приготувати кашу за домашнім рецептом. Варені сосиски розрізати навпіл і зробити надрізи до середини — тепер це оленячі роги, а половинка томату черрі — носик. Очі можна зробити з двох горошин або зернят кукурудзи.

 

Бананові сніговики

 

Інгредієнти:

Дерев’яні шпажки 

Банан

Зелений виноград

Полуниця

Шоколадні кульки

Невеликі скибочки моркви

 

Спосіб приготування:

Наріжте банан кружечками та помістіть по три скибочки на шпажку.

Відріжте від полуниці ніжку і додайте її на шпажку як «капелюшок».

Поверх полуниці наколіть половинку зеленого винограду.

Вставте дві шоколадні кульки у верхній шматочок банана для очей, і дві або три у другий шматочок банана для ґудзиків.

Виріжте з кружечка моркви невеликий трикутник і встроміть його в голову сніговика як ніс.


Рецепт тістечка «Новорічна ялинка»

 

Памʼятайте, що десерт не повинен бути ключовою стравою обіду, тому стежте за розміром порцій вашої малечі, щоб не перевищити добову норму цукру, яка становить 25 г або 5 ч.ложок.

 

Інгредієнти:

3 яйця;

75 г цукру;

25 г борошна;

50 г мигдалю;

20 г крохмалю;

100 г білого шоколаду;

100 г фісташок;

3 ст. ложки цукрової пудри.

 

Спосіб приготування:

Збити білки із сіллю до піни, з'єднати з жовтками та цукром. Розмолоти мигдаль, змішати з крохмалем, борошном та з'єднати обидві суміші. Розкласти тісто по конусах із кулінарного паперу та запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Розтопити шоколад на водяній бані, змастити пензликом випечені «ялинки», обваляти в подрібнених фісташках. Перед подачею присипати тістечка цукровою пудрою.