Баклажани, фаршировані курятиною й рисом

Баклажани, фаршировані курятиною й рисом
Топ від Абетки Харчування

Баклажани, фаршировані курятиною й рисом

Posted on: нд, 10/18/2020 - 17:13 By: aist

Баклажани — смачні й корисні овочі, з яких можна приготувати безліч страв. Цього разу пропонуємо дещо цікаве з іспанської кухні — баклажани, фаршировані курятиною й рисом. Гарантуємо, така варіація стане до вподоби і дорослим, і дітям.

Нам знадобиться:

  • Невеликий баклажан — 1 шт.
  • Курячий фарш — 40 г
  • Рис — 50 г
  • Цибуля — 30 г
  • Тертий сир для запікання — 20 г
  • Оливкова олія — 1 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 °С.
  2. Вимийте і висушіть баклажан. Розріжте його навпіл в довжину і зробіть надрізи сіточкою.
  3. Запікайте в духовці близько 30 хв. Вийміть із духовки, дайте трохи охолонути. Видаліть м’якоть за допомогою ложки й подрібніть.
  4. Відваріть рис згідно з інструкцією, третину протріть крізь сито й остудіть.
  5. Подрібніть цибулю, налийте олію на сковорідку й обсмажте протягом 5 хв, час від часу помішуючи.
  6. Додайте курячий фарш і смажте 3 хв, потім додайте м’якоть баклажана й протушкуйте близько 3 хв. Додайте третину рису, щіпку солі, змішайте.
  7. Нафаршируйте сумішшю половинки баклажанів і посипте сиром. Поставте в духовку і тримайте, щоб розплавився й підрум’янився сир.
  8. Нагрійте решту рису, й подавайте з баклажанами. Для кращого смаку можна посипати подрібненою петрушкою. Насолоджуйтесь!