Як приготувати рисові пластівці до сніданку вдома

Як приготувати рисові пластівці до сніданку вдома
До сніданку

Як приготувати рисові пластівці до сніданку вдома

Posted on: нд, 11/01/2020 - 12:25 By: aist

Купуєте пластівці в магазині? Це тому, що ви не пробували приготувати їх удома!
Домашні рисові пластівці від Смачнюлі стануть чудовою альтернативою готовим сніданкам. За бажанням, до них ви можете додати цукор або мед ще на етапі підготовки, і малеча точно оцінить такий варіант. І не забувайте про сезонні фрукти, ягоди або горіхи – з ними сніданок стане ще смачнішим і поживнішим. Смачного!

Нам знадобиться:

  • Круглий рис — 50 г
  • Солодовий екстракт — 1 ст. л.
  • Сіль — 2 щіпки
  • Вода — 5 ст. л.
  • Вівсяні пластівці — 25 г

Приготування:

Приготування «пластівців по-домашньому» можна розділити на 3 етапи. Перший і найбільш трудомісткий – це етап підготовки.

  1. Змішайте рис, солод, сіль і воду у невеликій металевій тарілці, накрийте харчовою плівкою і поставте на ніч у холодильник.
  2. Наступного дня додайте вівсяні пластівці й проваріть суміш на пару близько 25 хвилин.
  3. Готову суміш викладіть на дошку охолонути.
  4. За допомогою великого ножа подрібніть суміш. Візуально вона має збільшитися приблизно вдвічі, а зерна — добре склеїтися між собою.
  5. Подрібнену суміш перемістіть до пакета, закрийте його і розкатайте суміш у тонкий пласт товщиною близько 5 мм.
  6. Не знімаючи пакет, розділіть пласт на квадрати по 1,5 см кожний.
  7. Обережно відділіть пакет від нарізаних шматочків.

На другому етапі необхідно трішки «підсушити» нашу зернову суміш.

  1. Візьміть 2 шматочки пергаменту для запікання розміром 15*25 см кожний.
  2. Викладіть шматочки зернової суміші в три шари між пергаментом і розкатайте до товщини близько 1 мм. Має вийти щось на зразок листкового тіста, тільки із зерен.
  3. Відокремте пергамент від «тіста» та викладіть його у форму для запікання. Підсушіть у духовці протягом 10 хв за невисокої температури.

А тепер фінальний етап – запікання.

  1. Вийміть форму та переверніть кожен шматочок. Залиште охолонути на 10-15 хв.
  2. Запікайте за температури 180 °C близько 3 хвилин до золотистого кольору. Уважно стежте за процесом, адже пластівці запікаються дуже швидко.

От і все! Домашні пластівці до сніданку готові. Дайте їм охолонути кілька хвилин і подавайте до столу з молоком, йогуртом або соком.